Dendrobium epidendropsis

Dendrobium epidendropsis là một loài thực vật có hoa trong họ Lan. Loài này được Kraenzl. mô tả khoa học đầu tiên năm 1908.

Tìm thấy ở Phillipines, Java và Nhật Bản với một kích thước lớn, phát triển trong vùng khí hậu ấm, sống phụ sinh trên thân cây trên các sườn núi có độ cao từ 900 đến 1.000m, lá cây có hình chữ nhật. Hoa nở vào mùa thu và đầu mùa đông, và một lần nữa vào mùa xuân, chùm hoa phát sinh từ nách lá về phía ngọn trên cây đã rụng lá, hoa có mùi thơm.

Khi chăm sóc cây cần chú ý không được để khô hoàn toàn giữa hai lần tưới, cắt giảm nước và phân bón cho những tháng mùa đông, chỉ tưới nước và bón phân khi cây có sự tăng trưởng trở lại.

Common Name The Epipdendrum-Like Dendrobium

Flower Size 2 1/2" includes the mentum [6.25 cm]

Found in the Philippines, Java, and Japan as a large sized, warm growing epiphyte that occurs low on tree trunks on forested slopes at 900 to 1000 meters with cane-like, slender stems carrying oblong-lanceolate, leathery leaves and blooms in the fall through early winter and again in the spring on a slender, axillary, to about 4" [10 cm] long, pendulous raceme with many flowers clustered towards the apex that arises from near the apex of the older leafless canes carrying 15, waxy, glossy, showy and sometimes fraflowers.

Plants should be allowed to dry out but not completely between waterings through the winter months and fertilizer should be curtailed until new growth arises in the spring.

Said to be a synonym of D ionopus, I have left them separate for now as the lips appear to be different

Theo Orchidspecies.com

Dendrobium epidendropsis

Dendrobium epidendropsis

Dendrobium epidendropsis

Dendrobium epidendropsis

Dendrobium epidendropsis

Dendrobium epidendropsis

 

Bài Viết Mới

Bài Đọc Nhiều

Liên hệ quảng cáo

Tắt Quảng Cáo [X]
Kyoryo Nhật Bản