Dendrobium corallorhizon

Dendrobium corallorhizon là một loài thực vật có hoa trong họ Lan. Loài này được J.J.Sm. mô tả khoa học đầu tiên năm 1931.

Được tìm thấy ở Brunei, Borneo trong khu vực rừng núi thấp ở độ cao 1.300 đến 1.600m với một kích thước trung bình, sống phụ sinh phát triển trong khu vực khí hậu mát mẻ, thân cây có rất ít diệp lục và được tập hợp thành từng khóm, thân cây mảnh mai thu hẹp ở đỉnh, cây rụng lá. Hoa nở vào mùa xuân, có từ 2 đến 3 bông trên một đốt thân đã rụng lá.

Common Name or Meaning The Coral Colored Root Dendrobium

Flower Size 1" [2.5 cm]

Found in Brunei, Borneo in lower montane forests at elevations of 1300 to 1600 meters as a medium sized, cool growing epiphyte or rarely lithophye with clustered, spreading to pendent, slender canes carrying deciduous, narrowly ovate-lanceolate, spreading to suberect, narrowing at the apex, subacuminate to acute, somewhat basally twisted, contracted and conduplicate base leaves that blooms in the spring on a short, towards the apex, 2 to 3 flowered inflorescence arising on leafless stems and carrying cucumber scented flowers

Synonyms Eurycaulis corallorhizus (J.J.Sm.) M.A.Clem. 2003

Theo Orchidspecies.com

Dendrobium corallorhizon
Dendrobium corallorhizon
Dendrobium corallorhizon

Bài Viết Mới

Bài Đọc Nhiều

Liên hệ quảng cáo

Tắt Quảng Cáo [X]
Kyoryo Nhật Bản